Vask af solcelleanlæg
Det har dog medført mange spørgsmål om hvordan man skal vedligeholde, eller om det overhovedet er nødvendigt at vedligeholde dem? Er det nok bare at lade moder natur tage sig af det, især når mange producenter nu ligefrem reklamerer med at deres solceller er selvrensende.
Det korte svar er nej – det baserer vi på mere end halvtredsårs erfaring i branchen. Men det er skam heller ikke nødvendigt at have brugt så mange år med vinduespolering, for at kunne regne ud at der muligvis er tale om en overdrivelse.
Du skal da heller ikke have haft dit solcelleanlæg i lang tid, før at du begynder at se en reduktion i hvor meget strøm der bliver produceret. Hvis du ser på dine solcellepaneler, kan du da også se hvordan vind og regn hele tiden tilføre nye lag af snavs. Så som pollen, mos, fugleekskrementer, støv og sod.
I særlige grelle tilfælde kan det være med til at nedsætte energieffektivitet med helt op til 40 %.
Det er dog ikke kan dog være en smule kompliceret at rengøre sit solcelleanlæg. Vi har derfor et par et par råd til hvad du skal undgå hvis du gerne selv rengøre dit solcelleanlæg.
- Brug aldrig almindeligt postevand, da dette kan give kalkaflejringer
- Brug aldrig rengøringsmidler som ikke er lavet specielt til dine solceller. Din garanti fra producenten kan bortfalde, og i yderste tilfælde kan du risikere at beskadige solcellepanelerne.
- Brug aldrig en højtryksrenser, glasskraber, ståluld eller genstande der kan ridse
- Brug aldrig koldt vand, hvis solcellepanelerne er meget varme, da det kan give termiske springninger.
- Brug aldrig stiger, eller gå på solcellepanelerne. De kan revne og det er livsfarligt.
Hvad gør man så?
Vi anbefaler at man kontakter en professionel.
Hos Rudeservice har vi professionelle anlæg til vask/rengøring af solcelle-paneler. Anlægget producere totalt afsaltet vand ved ionbytning, og er meget miljøvenlig.
En ion er et elektrisk ladet atom eller molekyle, hvoraf der både er positive og negative ladede ioner. Det ioniserede vand bliver trykket op ved hjælp af en pumpe, gennem en teleskopstang hvor der er monteret en blød børste med dyser.
Egenskaberne af denne positive ladede ion, som har en betragtelig opløsnings evner og forbinder sig på samme måde med den anden ion. Det betyder at de positive og negative ioner tiltrækker hinanden når vandet kommer på glasset.
Det er denne proces der gør, at glasset bliver totalt rent, og har samtidig den fordel at det fjerner alger og mos. Vi anvender også altid varmt vand for at udligne varmeforskellen så der ikke opstår termiske springninger.