Vores vaskeanlæg

Glas er ikke bare glas. Det ved vi bedre en nogen andre. Men der skal dog ikke noget geni til at kunne regne ud hvor vigtigt glasset i vore vinduer er for vor trivsel.

Vores vaskeanlæg

Glasset i vores vinduer gør os til at lukke livgivende lys i vore stuer, samtidigt med at det gode danske vejr bliver holdt ude.

Det siger sig selv at jo mere snavsede glasset er, jo mindre lys kommer der igennem. I dag vil et vindue med god lystransmission, altså hvor meget lys der bliver slipper igennem glasset, typisk lade 85 % af alt lyset igennem. Men det tal kan hurtig blive reduceret af snavs og skidt. Rent faktisk kan snavs tilbageholde ikke mindre end 25 % af lyset før man overhovedet bliver klar over at vinduerne er snavsede.

  • Helt rene ruder har en lystransmission på 85 %
  • Snavsede ruder med svagt gennemsyn har lystransmission på 50 %
  • Snavsede ruder med dårligt gennemsyn har lystransmission på 30 %

Det er derfor ikke noget under at det hele hurtigt kan blive gråt og dunkelt selvom solen skinner udenfor.

Når vi siger at glas ikke bare er glas, så er det noget vi mener bogstaveligt. Set på det mikroskopiske niveau, så er hvert stykke glas et unik landskab af bjerge og dale hvor snavs kan hobe sig op. Det betyder at når man vaskeruden på traditionel vis. Så sker der det at man fjerne fra glassets yderste flade, det vil sige fra alle de mikroskopiske ’bjergene’ og ’bakkerne’. Men at en stor del af både snavset, men også sæben bliver siddende i de mikroskopiske ’dale’.

Det er her, Brandt-tec vaskeanlæg har en af sine mange fordele.

Videnskaben bag

Vores vaskeanlæg producerer totalt afsaltet vand ved ionbytning. En ion er et elektrisk ladet atom eller molekyle. Der findes både positive og negativt ladede ioner. Et atom, der har mistet en eller flere elektroner, er positivt ladet (Kation). Er atom, der har optaget en eller flere elektroner er negativt ladet (Anion). Ioner der består af flere atomer kaldes sammensatte ioner. Vand der er afsaltet med Vores vaskeanlæg indeholder stort set ingen kationer og anioner. Ledningsevnen er derfor også meget lav og rest salt ved inddampning vil være under 0,1 gram, ved inddampning på 1.000 liter totalt afsaltet vand.

Det gør at vand der er behandlet med vores vaskeanlæg går ned i de mikroskopiske ’dale’, og hjælper med at fjerne snavs. Derefter sørger det også for at sæbe ikke efterfølgende sætter sig i ’dalene’.

Historie bag

Historien bag vores vaskeanlæg, går helt tilbage til starten af halvfjerdserne. Der byggede vi den første maskine til at reparer termoruder med. Det foregik på den måde, at man borede 2 huller diagonalt udvendig i termoruden. Først skyllede vi inde imellem termoruden med rensevæske, som vi selv havde opfundet, derefter skyllede vi med totalt afsaltet vand, fremstillet ved ionbytning.

Det er på grundlag af denne erfaring at vores vaskeanlæg er bygget op. I mange år arbejdede vi med udvikling af et kemisk produkt til afrensning af glasruder, der var angrebet af betonsilikater, dette lykkedes, og vi fik patent på produktet 1. november 1999.